baner blview

В първи уикенд след първа пролет тръгнаха лодките по Струма

Нищо че имаше сняг и бързи бързеи, рафт- и каяк-фенове откриха сезона. Рафтинг сезон‘2018 започна. Чак до късна есен. Винаги, когато нивото на реката е безопасно и, естествено, има достатъчно вода в реката, че да не закачат лодките по камъните и речното дъно. На студ, тук-там даже сняг, бе официалното откриване на сезона в Симитли. Там в Симитли е „меката“ на рафтинга в региона и не само. Там река Струма дава най-добрите условия за воден адреналин с лодки и каяци. Традицията е рафтерите да влизат с лодките в реката в първия уикенд след първа пролет. Спазиха я. въпреки, че нивото на реката бе неразумно висока. Първото спускане бе в спокойни води на Струма. Само за да го има официалния старт. А той, официалният старт, тази година бе с Балканския Рафтинг фестивал. На едно място, на пук на времето, се събраха рафтери от РК Дефилето, РК Раец и РК Бобри, клубове от Сърбия, Македония, Румъния, Гърция, Русия.

За първи път за старт на сезона двама гайдари свириха от сърце и душа за всички рафтери. Момчетата са ентусиасти, които се спускат по бързеите на Струма и пристигнаха с гайди специално за откриването.

Домакинът за официалния старт- Станимир Станимиров- Чачи от Рафтинг.БГ и базата Х-клуб в Симитли благодари на местната власт за подкрепата на спорта в общината. „Рафтингът е една от емблемите на община Симитли“, каза кметът Апостолов и пожела безаварийно и изключително забавни моменти през новия сезон.

Реката и в момента е много пълноводна, прогнозите на синоптиците ни отказват от екстремното изживяване още известно време. Защото ще има дъждове, а заедно със снеготопенето нивото на Струма ще се покачи и условията няма да са разумни за спускания.

В първите дни от рафтинг сезона водните емоции бяха 20% по-евтини.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: