baner blview

Да се къпем ли зимно време?

Време ли е за басейн?

Разбира се, точното време е, ако следвате стрелките, които сочат към места с топли извори… Виж Спа туризъм и не само в село Баня, Добринище, Огняново, Марикостиново, Благоевград, Сапарева Баня и Кюстендил.

Дойде сезонът на басейните. Да, правилно прочетохте. Басейни, но с топла минерална вода.

Когато навън е студено и търсиш топло местенце, на което да си отпочинеш и разнообразиш зимната обстановка може да заложиш на минералните водоеми в Югозападна България.

Колкото по-студено е навън, толкова по-приятно е във водата. Когато зимните студове свалят температурите до -10, -15 градуса – не се чудете! Тръгвайте незабавно към горещите минерални извори. А те освен, че са много приятни, са и много полезни.

Чувството, когато си в басейна е неописуемо, защото си в топлата обвивка на водата, а снегът е точно до теб. Струва ти се странно? Да, странно е, но и много приятно!

Всъщност, ако посещаваш топли минерални басейни за пръв път чувството е неописуемо и те обвзема еуфория. Когато излезеш от водата първите няколко минути не усещаш студа, а само виждаш как тялото ти дими и спокойно можеш да се излегнеш в пухкавия сняг, без да усетиш, че е студен.

Два са критичните моменти, които трябва да преодолееш. Първият е, когато пристигнеш и осъзнаеш, че трябва да съблечеш топлото палто, оставайки само по бански в студа, а вторият е, когато дойде време да си тръгнеш – няма да имаш това желание.

Със сигурност минералните извори ще стоплят тялото и душата ти и с нетърпение ще очакваш следващото горещо гмуркане.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: