baner blview

Гости от 60 държави в античния град край Петрич

Нови информационни табели на български и английски посрещат туристите в Хераклея Синтика, пише Агенция БГ. Посетителите на античния град край Петрич са от целия свят, като последната седмица били от Дания, Андора и Нигерия. С тях вече в обекта е имало гости от 60 държави, похвали се директорът на Исторически музей – Петрич д-р Сотир Иванов. Обектът се посещава годишно от близо 60 хил. туристи от страната и чужбина.

Припомняме, че преди няколко дни правителството отпусна още 100 000 лв. за продължаване на археологическите проучвания в обект Античен град Хераклея Синтика, община Петрич. Ръководител на проучванията на терена доц. д-р Людмил Вагалински пък подари на премиера Борисов албум със снимки за свършеното досега в античен град Хераклея Синтика. През тази година от бюджета на Община Петрич бяха гласувани 50 000 лв. за археологическите разкопки, Министерство на културата осигури също 20 000 лв. През 2018 г. отново с решение на Министерски съвет бяха насочени още 150 000 лв. за античен град Хераклея Синтика.

Оставете коментар

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

За нас

Контакти

Информацията в сайта е предназначена за абсолютно удобство на всеки - запален планинар, професионален турист, градски човек, търсещ къде да отиде за няколко часа, ден или два. Местата, към които сочи СТРЕЛКА, са проверени и описани от първо лице. Сподели и ти къде си бил, за да отидем и ние.

Най-нови снимки

Log In or Sign Up

Забравена парола? / Забравен потребител?

Вход Регистрация

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Sign in using your account with: